Η Hazera μια κορυφαία σποροπαραγωγική εταιρεία είναι κοντά στους πελάτες της

Συνέντευξη με το Γενικό Εμπορικό Διευθυντή Antoon Santegoeds

Η εταιρεία σπόρων HAZERA θα ανοίξει σύντομα τις πόρτες της για να παρουσιάσει τη νέα σειρά προϊόντων της στην Διεθνή παρουσίαση « Open Days » που πραγματοποιείται στις 27 Σεπ – 29 Σεπ σε ένα ολοκαίνουργιο χώρο στο Warmenhuizen, στην Ολλανδία.
Τα τελευταία χρόνια η HAZERA έχει επιτύχει σημαντική ανάπτυξη σε μια πολύ ανταγωνιστική αγορά. Ποιοι είναι οι παράγοντες που την οδήγησαν στην επιτυχία αυτή, και ποιες είναι οι φιλοδοξίες για το μέλλον; Ζητήσαμε από τον Γενικό Εμπορικό Διευθυντή της Hazera κ Antoon Santegoeds να μας εξηγήσει τα σχέδια της εταιρείας .

hazera-antoon-santegoeds

Κάθε χρόνο η Διεθνή εκδήλωση Open Days προσελκύει πάνω από 1000 επαγγελματίες αγρότες και επιχειρηματίες από περισσότερες από 40 χώρες , οι οποίοι επιθυμούν να δουν τον ” ζωντανό κατάλογο” των νέων ποικιλιών . Τι ακριβώς προσελκύει αυτούς τους ανθρώπους ;

Anton: Αρχικά φυσικά η εξαιρετική ευκαιρία να ανακαλύψουν τις τελευταίες καινοτόμες ποικιλίες μας. Τα δυνατά μας σημεία είναι ότι παραδίδουμε εξαιρετικά προϊόντα, στα οποία οι πελάτες μας μπορούν να υπολογίζουν στην άριστη διαθεσιμότητα και στο ότι, όντως ενεργά καινοτόμοι, χρησιμοποιώντας την πιο σύγχρονη τεχνολογία, δημιουργούμε πρωτοποριακά προϊόντα, όπως ντομάτες ανθεκτικές στον περονόσπορο. Αλλά υπάρχει και κάτι περισσότερο σε αυτό. Στην HAZERA λατρεύουμε τις στενές σχέσεις με τους καλλιεργητές και τους επαγγελματίες από την εμπορία λαχανικών. Συνήθως συνεργαζόμαστε με τους πελάτες μας, βοηθώντας και συμβουλεύοντας τους ενεργά ώστε να αποκομίσουν τα καλύτερο δυνατόν από τα προϊόντα μας . Αλλά σε αυτή την συγκεκριμένη περίσταση έχουμε την ευχαρίστηση να τους δώσουμε την δυνατότητα να επισκεφτούν τον χώρο μας και να βιώσουν το εύρος των δραστηριοτήτων μας και τη δύναμη που απορρέει από τις μακροχρόνιες σχέσεις μας. Το ποιο σημαντικό μήνυμα είναι ότι είμαστε πάντα δίπλα στους παραγωγούς και συνεργάτες μας εκτιμώντας και σεβόμενοι τις προσωπικές μας σχέσεις κρατώντας τα δύο πόδια στο έδαφος, τηρώντας φυσικά τις υποσχέσεις μας. ”

Ανάμεσα στους επισκέπτες στη Διεθνή εκδήλωση « Open Days », φέτος θα βρίσκεται και το Διοικητικό Συμβούλιο της HAZERA Γαλλίας , της μητρικής εταιρείας Limagrain. Μπορείτε να μας πείτε κάτι περισσότερο σχετικά με Limagrain;

Anton Είμαστε υπερήφανοι να αποτελούμε τμήμα της Limagrain,της τέταρτης μεγαλύτερης εταιρεία σπόρων Παγκοσμίως, η οποία δημιουργήθηκε και διοικείται από 2.000 αγρότες μετόχους. Οι άνθρωποι που διοικούν αυτή την εταιρεία καταλαβαίνουν ακριβώς τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι αγρότες διότι τις βιώνουν και οι ίδιοι κάθε μέρα. Ο τρόπος διοίκησης της Limagrain της επιτρέπει να σκέφτεται μακροπρόθεσμα προς το συμφέρον των παραγωγών. Είναι πάντα πολύ κοντά σε ό, τι συμβαίνει στον αγροτικό τομέα, αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που μας επισκέπτονται .

Η Limagrain ενώνει τις δυνάμεις των τριών κορυφαίων σποροπαραγωγικών εταιρειών HAZERA, HM.Clause και Vilmorin-MKS – από τις οποίες διαθέτουμε το πολλαπλασιαστικό υλικό . Αυτό δημιουργεί ένα πολύ ευρύ χαρτοφυλάκιο προς όφελος των πελατών μας, το οποίο με πολύ μεγάλη υπερηφάνεια παρουσιάζουμε αλλά συγχρόνως με ταπεινότητα, διότι γνωρίζουμε ότι οι άριστοι σπόροι δεν μπορούν να αποδώσουν χωρίς την συμμετοχή επαγγελματιών αγροτών , μεταποιητών ,διακινητών και όλους εκείνους που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο ώστε να φθάνει στο πιάτο του καταναλωτή ένα υγιεινό, γευστικό, κατάλληλο προϊόν ,”

Ποια είναι λοιπόν η θέση της Hazera στην αγορά των σπόρων κηπευτικών και οι φιλοδοξίες της για το μέλλον ;

Anton Σε συνέχεια της δυναμικής ανάπτυξης την προηγούμενη δεκαετία η Hazera σήμερα συγκαταλέγεται στις 10 πρώτες παγκόσμιες εταιρείες σπόρων. Έχουμε διαπιστώσει τεράστια πρόοδο στα στρατηγικά μας είδη , όπως τομάτες , κρεμμύδια , καρπούζια, πιπέρια ,με σημαντικές ανακαλύψεις όπως το μίνι άσπερμο καρπούζι το οποίο πλέον μπορεί τώρα να βρεθεί σε οποιοδήποτε Σούπερ Μάρκετ. Τα Σταυρανθή (Λαχανοκουνούπιδα ) είναι επίσης πολύ σημαντικός τομέας και για αυτό επενδύουμε σε μεγάλο βαθμό σε ένα νέο Ερευνητικό Κέντρο (R&D)

Τι γίνεται με τις αγορές ;

Anton : Κατέχουμε μια πολύ δυνατή θέση στην Ευρώπη . Κεντρική Ασία και Βόρεια Αμερική και προχωρούμε προς μεγαλύτερη ανάπτυξη σε αυτές τις περιοχές. Αλλά επίσης παρατηρήσαμε σημαντική δυναμική σε αναπτυσσόμενες αγορές στην υπόλοιπη Ασία και στην Αφρική. Θα κάνουμε το καλύτερο στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας για την υποστήριξη της ανάπτυξης στις περιοχές αυτές καθώς διαθέτουμε το κατάλληλο γενετικό υλικό. Η HAZERA θα επεκτείνει επίσης τις δραστηριότητές της σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού φρέσκων προϊόντων. Έχουμε πολλές ποικιλίες με προστιθέμενη αξία να προσφέρουμε και μπαίνουμε και σε αυτή την αγορά . Ένα πολύ καλό παράδειγμα είναι η συμμετοχή μας ,την περσινή χρονιά, στην Fruit Logistica, την μεγαλύτερη Παγκόσμια έκθεση στον εφοδιασμό φρέσκων προϊόντων, που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στο Βερολίνο. Αυτό είναι ένα άλλο πεδίο που θα συναντηθούμε με τους πελάτες μας που ασχολούνται με την επεξεργασία, το εμπόριο και τη λιανική πώληση . Η δέσμευσή μας είναι να παρέχουμε ανώτερη αξία στο σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας. ”

Για να συζητήσουν για το λαμπρό μέλλον των φρέσκων , υγιεινών, γευστικών και κατάλληλων λαχανικών , παρακαλούμε επισκεφθείτε μας στο Διεθνές Open Days.
Τα λέμε σύντομα!

Dates: Tuesday 27th September to Thursday 29th September 2016, from 9am to 5pm
Address: Kanaalweg 14, 1749 CE Warmenhuizen, The Netherlands
GPS coordinates: 52°42’33.7 North, 4°43’29.9 East

Please also check www.hazera.com or visit us on Facebook:  www.facebook.com/hazeracorp or www.facebook.com/HazeraNederlandBelgie .